MUZEJ GRADA RIJEKE
 

Priča o torpedu
edukativno-likovna radionica

I ove godine, u Muzeju grada Rijeke, održane su kreativne radionice. Uz stručno vodstvo kroz izložbu djeca svih uzrasta imala su priliku upoznati se s razvojem torpeda te sa slavnom prošlošću grada Rijeke u kojem je nastao prvi torpedo u svijetu i u kojem su se odvijala važna napredna istraživanja na području tehnike.
Kreativna radionica nadovezivala se na izložbu Riječki torpedo – prvi na svijetu i time pružila učenje kroz igru, samostalno istraživanje i kreativno likovno izražavanje.

Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja otvorena je izložba radova polaznika radionice pod nazivom Priča o torpedu. Više od dvjesto i osamdeset radova, grupiranih prema dvanaest tema (Torpedo na suhom, Torpedo iz mašte, Torpedo vs. Torpedo, Čudnovati strojevi od dijelova torpeda…) pokazalo je koliko je dječja mašta razigrana čak i kad je riječ o, naizgled, njima ne zanimljivoj temi.

Na likovno-kreativnoj radionici prisustvovala su sveukupno 302 polaznika predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.