MUZEJ GRADA RIJEKE
 

JADRAN LAZIĆ - Gostujuća izložba fotografija u organizaciji Foto Galerije Lang iz SamoboraJADRAN LAZIĆ - RETROSPEKTIVA

Gostujuća izložba fotografija u organizaciji Foto Galerije Lang iz Samobora
04. rujan - 29. rujan 2007.

Muzej grada Rijeke i Foto Galerija Lang predstavljaju fotografije Jadrana Lazića, profesionalnog fotografa koji trenutno živi u Los Angelesu i surađuje s mnogim visokotiražnim časopisima, poput Glorije, Playboya, Cosmopolitana i drugih. Ovo mu je prva samostalna izložba, kojom autor želi prikazati izbor svojih najkvalitetnijih reporterskih  radova - od ranih fotografija sa početka njegove karijere, preko onih iz arhiva SIPA-PRESS u Parizu, sve do njegovog novijeg opusa iz Hollywooda. Izložba je temeljena na približno 120 fotografija, podijeljenih u dvije cjeline:
1) Glamur (pretežno opus iz Hollywooda) i 2) dokumentarna i reporterska fotografija.

Na retrospektivnoj izložbi Jadrana Lazića u Muzeju grada Rijeke, u organizaciji Udruge za promicanje suvremene fotografije Fotum, a uz partnersku suradnju tjednika Gloria i Peugeot-a Hrvatska, izloženo je dvjestotinjak radova autora. Stari hollywoodski glamur, portreti sa crvenog tepiha iz Cannesa i Los Angelesa, fotografije s kraljevskih dvorova, susreti s državnicima, sportašima - kroz 40 godina putovanja od Splita, preko Pariza, Iraka, pa sve do Los Angelesa.

Ovu senzacionalnu zbirku fotografija po prvi puta se može vidjeti u Hrvatskoj. Nakon Splita i Trogira,  predstavljena je i u Muzeju grada Rijeke, te u Peugeotovom blue box salonu u Rijeci (Auto centar Kuželka). Izložbu prati i katalog, čiji će prihod od prodaje biti uplaćen u humanitarne svrhe za KBC Split. Cijena kataloga je 50 kn, a može se kupiti u Muzeju grada Rijeke za vrijeme trajanja izložbe do 29.9.2007., radnim danom od 10-13 i 17-20, subotom od 10-13. Ulaz na izložbu je slobodan.

U prosincu se očekuje humanitarna aukcija svih fotografija čiji je prihod namijenjen KBC Split - Odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i reumatologiju - Službi za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama.

JADRAN LAZIĆ - RETROSPEKTIVA JADRAN LAZIĆ - RETROSPEKTIVA JADRAN LAZIĆ - RETROSPEKTIVAJADRAN LAZIĆ - RETROSPEKTIVA JADRAN LAZIĆ - RETROSPEKTIVA